Het verhaal


Ik ben getrouwd in 1994, Uit dat huwelijk zijn er 3 kinderen geboren, namelijk 2 jongens en een meisje. Hieronder leest u het verhaal van de scheiding, de namen zijn weggelaten.

Scheiding voor de dag van de verjaardag van mijn dochter

 Gezin

De scheiding is gestart 1 dag voor de verjaardag van mijn dochter op 13 april 2013. Ons gezin bestaat nu uit twee personen, ik en mijn jongste zoon, verder een huispoes, parkiet,3 dwergkonijnen en vissen.

 

Heb wanneer je alles bij elkaar op telt zo'n tien jaar gewerkt bij een havenbedrijf via een uitzendbureau. Ex kreeg eerder werk destijds, hebben besloten dat ik voor de kinderen zou zorgen, omdat wij een kinderopvang niet zagen zitten. de tijd dat wij samen waren veel meegemaakt.

 

 School

Doordat dochter doof is, moest ze op 3 jarige leeftijd naar een school voor kinderen met spraak taal problemen, dit was gelukkig in Goes.

Ook kregen wij ondersteuning vanuit de Auris Rotterdam, ze leerden ons de doven gebarentaal, een spel begeleidster kwam voor dochter en ons hoe om te gaan met haar. Dochter mocht naar school blijven gaan in Goes. Alhoewel de school de voorkeur gaf aan Rotterdam, (wij hadden daar destijds voor gekozen vanwege de dagelijkse reisafstand, en dat wanneer ze op zou groeien in een horende wereld, het later makkelijker voor haar zou zijn om haar daar aan te passen, immers weinigen beheersen de gebarentaal) daar staat een doven school, In Goes gebruiken ze wel gebarentaal, maar dat is gericht op de Nederlandse taal, deze gebaren worden gebruikt als ondersteuning. In Rotterdam gebruiken ze de doventaal, daar is de grammatica totaal anders. Op de school in Goes hebben wij als ouders veel gesprekken gehad, ze waren immers een school voor spraak en taal problemen, terwijl dochter praktisch volledig doof was. Veel gesprekken, en ook minder leuke volgden op school. Uiteindelijk hebben we bereikt dat iedere leerkracht een gebaren cursus(en) kreeg.

Ook wij hebben diverse cursussen gevolgd. De school schafte extra apparatuur aan, speciale lesboekjes, kwam een speciale gebaren juf. Omdat de school maar beperkt logopedie kon geven, (Op een doven school in Rotterdam deden ze dit destijds dit helemaal niet). Hebben wij ze een aantal jaar naar een logopediste gebracht in Arnemuiden, dat was bijna een jaar zoeken, deze logopediste had ervaring in spraak afzien. Omdat wij het ook belangrijk vonden dat onze dochter kon zwemmen, hebben wij via een persoonsgebonden budget onze dochter één op één zwemles gegeven, ik ging mee als tolk, ze mocht met de anderen niet leren zwemmen omdat ze dat niet zou kunnen. Ze had een hele goede badmeester, en haalde haar A en B zwemdiploma.

 

Meldpuntkindermishandeling .

Doordat één van de kinderen weleens schreeuwde (waren nog klein) onder de douche bij het wassen van haren, werden wij aangemeld bij het meldpunt van kinderbescherming door de buren. dat was flink schrikken, gelukkig hebben getuigen verklaard, en wij konden aan tonen dat er verder niets aan de hand was. Wel is er vanaf toen wat verandert in de opvoeding, uit angst voor herhaling lieten wij als ouders meer toe. Er werd binnen het gezin luider gepraat, omdat moeder en oudste zoon eenzijdig doof zijn.

Onze dochter hebben we aangemeld bij het Doventeam in Rotterdam, die zorgden destijds voor onderzoeken voor dochter, die onder andere ook nodig waren voor de school. Later bleek dat ze de wens hadden onze dochter op een school in Rotterdam te krijgen, en proberen haar een implantaat aan te smeren, terwijl ze in die tijd nog geen haarspeldje in haar haar wilde hebben. Ook werd de School in Goes volledig afgekraakt. Daarnaast hadden wij in Goes een audioloog, waar wij regelmatig voor controle naar toe moesten, die bij beide het bloed van onder je nagels trok. (ook tegen andere patiënten was deze man niet vriendelijk) We hadden als ouders een keer ringleiding geregeld voor dochter, hij was zo geïrriteerd dat hij de papieren naar ons toe gooide. Net voor ons gesprek had hij al een oude man uit staan schelden. De audioloog was wel goed, maar kon niet met mensen om gaan. Altijd als wij waren geweest werd de gehoorzaak gebeld, en de audicien voor alles en nog wat uitgemaakt. Ook heeft de audioloog achter onze rug geïnformeerd voor het laten plaatsen van een implantaat bij 3 ziekenhuizen. het bleek dat er maar één het risico aan durfde. Hij bleef ons als ouders dwingen om het te laten plaatsen, terwijl dochter keer op keer aan gaf dit niet te willen.

 

Hulpverlening .

Ondertussen hadden we (dachten wij) opvoedings problemen met een van de jongens, en zochten daar hulp voor. Wij dachten de hulp te gaan vragen via het Doventeam, omdat zij al voldoende wisten van de gezinds situatie, onze hulp vraag zou worden gesteld tijdens een gesprek in Goes, waarbij een goede bekende van BJZ aanwezig zou zijn, deze man kwam al lange tijd bij ons langs, hij zij dat het eigenlijk niet mocht, had al eerder een poging gedaan om ons te helpen om zomaar een melding te doen van een nood geval, terwijl dit in werkelijkheid niet zo was.

Aangezien de hulpvraag destijds niet lukte, kwam het gezamenlijke gesprek. Tijdens dat gesprek was er een hulpverlener bij die wij als ouders niet kende, dat bleek iemand van AMK te zijn. Dat gesprek was al begonnen voordat wij als ouders erbij waren. Ex is daar flink tekeer gegaan omdat de hulpverleners geen hulp wilden bieden voor de jongste zoon. Ik had geen zin in geruzie, heb dus een tijdje de ruimte verlaten, het geschreeuw van ex hoorde je door het hele gebouw. Een passant vroeg, zouden jullie hulp kunnen gebruiken? waarop ik dat positief beantwoorde. Wie dus de melding op zijn/haar geweten had weet ik niet. Dat werd na enkele weken dus de 2e melding, terwijl wij het beste voor hadden met de kinderen, een paar dagen voor de zomer vakantie in 2006 werden wij onder toezicht geplaatst, door het inzetten van een advocaat is dat later afgewezen, er was bij ons al hulp, maar iedereen werkte langs elkaar heen. Bij de zitting had BJZ de wens onze dochter naar een school in Rotterdam te brengen, nu staat dat plan waarschijnlijk weer op stapel, inclusief het plaatsen van een C.I. 

Eerder was die man van BJZ bij ons thuis en zei waar de betreffende zoon bij was dat hij maar naar een pleeggezin moest, ik was toen kwaad, en zei dat hij dat probeert, ik zijn dochter wel weet te vinden. En dat laatste werd nu in 2013 weer tegen mij gebruikt tijdens de scheiding. Ex had destijds een Boze brief gestuurd naar de betreffende BJZ medewerker.

 

De lage manier van scheiden.

Die scheiding is op een zeer lage manier voltrokken. Ik was samen met een zoon mijn schoonmoeder aan het verhuizen. Eenmaal weer thuis, stonden er gevulde kratten en tassen klaar, vrouw kwam thuis zonder dochter, zei dat ze een lekke band had, en dat ze iets ergs moest vertellen, toen zei ze dat ze weg ging, onder tussen haalden familie leden spullen weg uit het huis.

Jongste zoon was niet welkom bij moeder, en werd ook nog eens uit gelachen door de oudste die samen met zijn moeder vertrok. Op de verjaardag van mijn dochter, mocht ik komen naar familie, daar kon ik haar verjaardag vieren, niet te lang dat kon ex niet aan, ook mocht ik niet even met haar buiten lopen. Ook kreeg ik van een kolonel van de luchtvaart een dreigement, dat wanneer ik zou proberen mijn dochter bij mij te laten wonen, hij mij door de slijk te halen. een tijdje heb ik hierdoor niet gedurfd actie te ondernemen, hierdoor is nu waarschijnlijk de definitieve verblijfplaats bij ex. Dit terwijl ik altijd voor de kinderen thuis was, met dochter naar het zwembad ging, logopediste, en leerde fietsen, wat de school later verbeterd heeft. (Ik kreeg klachten van een flat bewoner, doordat ze mijn dochter hoorde) Ook mijn jongste zoon is bedreigt door de oudste dat ze hem wel op komen halen voor een nieuwe familie foto. Dat weekend hebben we dus gedwongen binnen moeten zitten.

 

Onverwacht ongewenst bezoek, geknoei  met getuigenissen.

Ex is ook nog een keer langs geweest terwijl ze wist dat ik niet thuis was, maar jongste zoon wel. Stond toen met dochter voor de deur, drong zo binnen en nam nog wat spelletjes uit de gangkast mee. En inderdaad de kolonel van de luchtmacht heeft zijn woord gehouden, getuigen werden opgezocht van toen ik een hulpverlener had bedreigd, dat ik tekeer gegaan zou hebben bij een garage bedrijf in Vlissingen, in de buurt van de Bouwmarkt en tennisbaan waar oudste zoon stage had (de vriendin van de eigenaar bij die garage is bevriend en collega van ex) oudste zou van school worden gestuurd omdat hij al verschillende keren had gespijbeld, ik was daar niet te keer gegaan maar wel boos, overigens was ex daar bij aanwezig, maar daar hoor je natuurlijk niemand over. Ex had al verschillende maanden het plan te vertrekken. Zo omdat ik het huis huurde van mijn moeder, wilde ze nog dat het op naam van ons beiden werd gezet, gelukkig was mijn moeder niet zo dom om dat te doen, anders had ik nog kunnen verhuizen ook.

 

 Alles minimaal vijf maanden vantevoren gepland .

Alles was ruim van te voren uitgedacht, precies op moment dat mijn schoonmoeder ging verhuizen is ze dus vertrokken naar het huur huis van haar moeder. De oudste zoon wist van de plannen van haar, Ik en mijn jongste zoon wisten van niets. Vanaf die tijd heb ik boze mail, sms’jes ontvangen, zelfs nachts. telkens als ik contact zocht, kreeg ik of antwoord van de kolonel, of van mijn oudste zoon, en over het taalgebruik van de oudste zoon zwijg ik maar liever. Ik heb toen veel gesprekken gehad met mijn jongste zoon, en wat bleek, jarenlang is hij gepest door de oudste, hij wist het zo te doen dat de jongste voortdurend de schuld kreeg.

Nu heb ik met hem helemaal geen problemen, het is een lieve jongen. natuurlijk iedereen heeft zijn fouten, ik ook. Een hulpverlener die zo'n 3 jaar betrokken bij ons is, snap al niet waarom hij hier nog moet komen. Toen mijn dochter nog thuis was, kwamen er ook 2 hulpverleners voor haar, om haar te helpen in het verkeer en zo, deze mensen zeiden dat het er altijd hier netjes uitzag, en dat ik goed voor de kinderen zorgde, en wat las ik in het verslag, dat het bij mij thuis vies was, nou dat doet pijn, ik kan niet tegen onrecht en leugens. Wie dat wil nodig ik graag uit om bij mij te komen kijken! Er is geen contact tussen mij en ex. Jongste zoon wil niet meer naar zijn moeder. Zoon had heel veel last wat eczeem, wat sinds zijn moeder weg is bijna helemaal weg is. Met ons gaat het goed, De scheiding had ze al zo'n 5 maanden van te voren gepland, ook probeerde ze nog het huis wat ik huur van mijn moeder op onze naam te zette, destijds begreep ik niet waarom, gelukkig vertrouwde mijn moeder de zaak niet, anders had ik ook nog uit het huis gekunnen.

 

 Zorgen.

Ik maak mij ernstige zorgen over mij dochter, ze is nu continu speelbal van ex, Ex is nu een CI aanvraag (implantaat) aan het indienen, terwijl dat dochter daar op dit moment niet achterstaat, met de advocaten was afgesproken dat een onafhankelijk onderzoek moest uitwijzen of dochter dit nu wel of niet wenst, achter haar standpunt sta ik dus. Ex is dit gaan regelen vanaf het moment dat ze wist dat ze onder toezicht staat. Ook is haar oudere broer s'nachts in haar slaapkamer geweest om haar te zoenen, de week na de herfst vakantie was ze op school van slag, de Raad van de kinderbescherming heeft dit uitgezocht, alleen jammer dat het wel in het rapport van ze staat, maar er oogwaarschijnlijk niets mee doen. Ik heb hiervan melding gemaakt bij de politie.

 

Huisdieren.

 Op 5 mei 2013 zijn we om een poes gegaan bij het dierenasiel. Het is een lief en gezellig dier. ook mijn zoon is hier enorm van opgeknapt. Later kwamen er drie dwerg konijntjes bij, en daar blijft het nu bij. Zoon heeft sinds zijn "moeder" vertrokken is ontzettend veel minder last van zijn eczeem, dit hebben de huidartsen bevestigd. Ook regelmatig wat speelgoed aangeschaft, dochter had bij ons niets meer van haar favoriete speelgoed.

 

 Strijd , en afspraken die niet worden nagekomen.

Nu heeft ex haar vakantie weer besproken, (zonder enige overleg) daar in valt natuurlijk weer mijn omgangsregeling, vorig jaar heb ik ze zo'n 4a5 weken niet gezien. Advocaat is weer aan het werk om te proberen dat ik m'n dochter ook 3 weken heb in de komende zomervakantie. Heb vernomen (feb 2014) dat straks in gesprek moet met ex via hulp mediation.

Ex wilde foto's van zoon hebben voor in een foto album die op naam van beide ouders zou komen, dit is voor de oudste zoon ook gedaan toen hij voortgezet onderwijs verliet. Zoon heeft hier geen trek is, en wil die album ook niet ontvangen. Ex is van mening dat ik de gevraagde spullen gewoon moet geven, zonder overleg. Mijn mening en die van advocaat is dat zoon zelf mag beslissen hier in. Kinderen bij mij hebben recht op een mening (inspraak) maar zijn niet de baas, zoals dat bij ex wel het geval is Ondertussen is de gezinsmanager van BJZ in beeld gekomen, namelijk op 25 februari, na een lang gesprek heb ik er voorlopig vertrouwen in, want zo verder gaan is geen optie, geen contact, geen info over school, niet meer dan 1 overnachting in vakanties, en niet in de weekenden dat ze hier via de omgangsregeling is. 

 Ondertussen is de mediation beëindigt, en wel door mij. kreeg wel een een reactie van advocaat van ex dat het niet denkbeeldig is dat de kinderen in een pleeggezin geplaatst gaan worden.

Na een eerste ongezellige sfeer simpel gezegd bij de mediation moest de mediator na denken of de mediation wel voortgezet kon worden. Voor de volgende bijeenkomst was, stond ik tevergeefs mijn dochter op te wachten, dit heeft mij besloten hiermee te stoppen.

 

Jeugdzorg

BJZ zegt dat ik mij geen zorgen moet maken, maar de advocaat van ex schrijft dat het niet denkbeeldig is. BJZ gaat namelijk uit van het Rapport van de Raad van de kinderbescherming. Zoekt ondertussen naar een vervangende oplossing van de mediation, geven ook te kennen dat het nu voor ons als ouders een te moeilijke opgave is, ik wil eigenlijk gewoon dochter bij mij als verblijf plaats of dat wanneer dit onmogelijk is gewoon de helft van de vakanties, maar daar wil ex niet aan beginnen 

 

Pesterijen.

Woensdag 19 februari werd ik begluurd door moeder ex, waardoor ik mij niet meer veilig voelde, wederom heb ik dit gemeld bij diverse instanties. Ik baal enorm van deze gang van zaken, en kinderen zijn de dupe hiervan, ik kreeg 24 A4 over mij heen wat er allemaal niet goed van mij is, terwijl ik 99% kan bewijzen dat dit niet juist is, en wat wordt er mee gedaan, helemaal niets.

Ik heb altijd als huisman ook voor mijn kinderen gezorgd, ging regelmatig weg met de kinderen, en nu ben ik door de slijk gehaald door een kolonel bij de luchtmacht, (deze man heeft tegen mij gezegd, dat wanneer ik mijn dochters verblijfplaats bij mij probeert te krijgen, zal hij mij zwart maken) en daardoor moet ik mijn dochter verliezen, en kan zij wanneer wij geen beter contact krijgen naar een pleeggezin, terwijl ik een steengoede band met haar had en heb.

 

 Schoolfoto's 

Het kinderachtig gedrag gaat maar door, Had via mail van school in Goes begrepen dat er een papier was uitgedeeld met een inlogcode om schoolfoto’s te kunnen bestellen. Woensdag 2 april heb ik ex er nog omgevraagd via het schriftje, maar blijkbaar was het teveel moeite, want zaterdag 5 april had ik het nog niet. Gelukkig heb ik door eerder contact op te nemen met de school de code’s per mail ontvangen om zo nog de bestelling te kunnen plaatsen.