Scheiding


In een beknopt verhaal

Vroeger was in het in het gezin afgesproken dat ik het huishouden zou doen en ex zou gaan werken. Dit omdat ik werkte via een uitzendbureau en ex eerder aan een baan kwam door een handicap. Helaas kwam er een melding van kindermishandeling, waarschijnlijk door het schreeuwen van een van de kinderen onder de douche. Die melding werd snel teniet gedaan maar had het gevolg dat wij als ouders meer gingen toelaten uit angst voor een volgende melding. Op een moment hebben wij hulp gekregen van zorgstroom gezien het aan tafel altijd onder de jongens een verschrikkelijke sfeer was. Voor dochter was er hulp vanuit Auris c.q. doventeam  omdat zij beperkt hoorde, we wilden via dezelfde instantie hulp voor een van de jongens. Er vond een gesprek plaats bij de Pijlers te Goes, de bijeenkomst bleek gestart te zijn en zonder dat het bekend was zat er naast iemand van jeugdzorg ook iemand van de kinderbescherming bij. Ex ging tekeer waarop ik de ruimte verliet. een passerend persoon zei nog dat ik wel hulp kon gebruiken. Kort erna stonden wij onder toezicht. School had geklaagd  over de kleding ed van een van de kinderen.........

Bij het avond eten was er altijd wel ruzie op een moment. Onder de jongens onderling was het spullen van elkaar afpakken, badschuim op de handdoeken spuiten in de doucheruimte en ga zomaar door. De oudste was het lievelingetje en de jongste van de jongens had het gedaan. Een keer stond ex te vechten met de jongste vanwege een gebeurtenis die hij volgens afspraak naar een hulp verleenster wilde sturen. Ik kwam hierop tussen beide. Een keer was een van de zoons naar de zolder weggelopen, ik wilde enkel praten. eenmaal op de zolder werd ik uitgekafferd waarop ik hem heb beetgepakt en op bed heb geworpen

Voor de scheiding die al maanden van te voren was gepland kwam er een kolonel van de luchtmacht (famile van ex) om te praten. Die gesprekken zorgde ervoor dat het op ruzie uitliep. Ook wilde ex graag dat de woning van mijn moeder op ons beide naam werd gezet maar zo gek is mijn moeder dus niet. Op een moment ging ik samen met mijn jongste zoon schoonmoeder helpen verhuizen. Wat ik niet wist was terwijl wij bezig waren ex samen met dochter introkken in de woning van schoonmoeder. De jongste zoon was destijds niet welkom bij zijn moeder. Vooraf had ex met hulp van familie leden spullen meegenomen. Dochter mocht ik niet meer zien. We hadden een aantal gesprekken bij een mediator, een aantal afspraken werden daar niet nagekomen. Wat het vervolg was werd een lange strijd. Zelfs de scheiding advocaat had zoiets nog nooit meegemaakt, het werden circa 26 rechtszaken en een hoger beroep in Den Haag......

Tijdens de rechtszaken was het een kwestie van heel veel aan moeten horen, dochter werd gedwongen een briefje over te schrijven dat ze niet meer naar mij zou willen, ex en een van de jongens beschuldigde mij dat ik onder de rok van mijn dochter zou zitten wat dus een echt onderzoek werd, er bleek uit dat mij dat niet te verwijten viel maar ondertussen raakt je het wel. Ook wenste ex dat alles van deze website werd gehaald, wat echter niet kon omdat enkel de waarheid vermeld stond en de namen waren afgeschermd.

Ondertussen werd dochter in een gast gezin geplaatst omdat de school verder was. Ook dat verliep niet goed, kleding ed kwam niet meer terug. Al met Al het werd het zelfde gezin een pleeggezin. Eerst dacht jeugdzorg dat het aan mij lag maar gelukkig kwamen zij er achter dat de waarheid anders was.

dochter staat gelukkig nu onder bewind en kan nu zichzelf zijn. Ex kan over mensen heersen zowel bij een van de jongens, dochter en mijzelf.

De scheiding is voltrokken op 1 oktober 2014 en gezin is uit elkaar gegaan op 13 april 2013

Na de scheiding is er boven water gekomen dat ik autisme niveau 2 heb dat verklaart wel dat ik het niet op prijs stelde dat de kleding kast van de kinderen destijds telkens anders werd ingericht. Ook de keren vooral op vakantie dat ik de moord stikte terwijl ik wakker werd en daarom een arts op moest zoeken wat niet fijn gevonden werd en tevens niet ontdekt werd wat het was door de arts, bleek later slaap apneu te zijn met 87 ademstops in een uur.

Vanaf die tijd was ik samen met jongste zoon, regelmatig buiten tennissen wanneer dochter mocht komen. Samen op vakantie Basel, Praag Londen .

In de Efteling samen met mij nieuwe attracties uitgeprobeerd waar ik eerst niet in durfde. Samen met een vriend en vriendin naar een voorstelling gekeken. Het was een leuke tijd op een aantal kleine pesterijen na.