Recepten

Oliebollen



Benodigdheden ;

1 liter melk

1,5 kg bloem

125 gram gist

3x 250 gram rozijnen (of 1 kg)

200 cm2 bruin bier

snippers sinaasappel pellen

4 liter zonnebloem of sla olie


Bereiding:

1. Doe de 1,5 kg bloem, de rozijnen,sinaasappelschillen in een emmer met een snufje zout.

2 .Doe bij dit mengsel 1 liter lauwe melk, en roer dit goed door elkaar totdat het mengsel een glad geheel is

3 .Om het beter te laten rijzen doe je bij dit mengsel 1 glas donkerbruin bier.

4. Na alles goed gemengd te hebben, breng de 150 gram gist aan met de melk tot een papje .

5. Doe dit papje in het mengsel en roer alles  goed door elkaar. (let op dat er geen klonten meer in zitten!)

6. Zet de emmer in een bak met lauw water, en dek vervolgens de emmer af met een theedoek, laat het geheel circa 1 uur rijzen.

7. Zet een pan met olie (of frituurpan) op. probeer bv met een boterham korstje of de temperatuur van de olie goed is (circa 190 graden C)

8. Bak de oliebollen goudbruin. (Om te voorkomen dat het deeg aan de lepel blijft kleven, duw de lepel eerst in de olie.

9. Na het bakken van de bollen kunt u er een door midden breken om te kijken of de bol van binnen niet te vet is.

10. U kunt de olie bollen opdienen met poedersuiker

Recepten
Recepten