gevoel

gevoelens, een  grote wir war
gevoelens, een grote wir war

Vandaag een uurtje gelopen met iemand die al een tijd niet buiten is geweest, de betreffende vrouw was heel gelukkig om buiten te komen, dat geeft mij een dankbaar gevoel. Net als een gesprekje wat ik heb gehad met een andere bewoner. Er voor iemand kunnen zijn dat geeft mij een dankbaar gevoel. Ik vindt het  fijn om met mensen om te gaan. Ze noemen het vrijwilligerswerk, maar zelf vindt ik het geen werk,het is gewoon fijn om te doen.

 

Net als de omgang met met mijn zoon en dochter. Dat verloopt prima. Ben wel bang dat dochter straks in een enorme put valt. Ex doet heel veel moeite om de dochter voor haar zelf te winnen. Gaat vaak weg, en kiest daarnaast voor het openbaar vervoer, terwijl er andere vervoersmiddelen beschikbaar zijn. Vroeger deed ex nauwelijks wat voor de kinderen, niet naar de zwemlessen ,logopedie enz enz  .Maar nu is niets te gek regelmatig tripjes ,zwembad (al zit moeders heerlijk aan de kant) Maar moeder moet wel, zij heeft een extra kinderbijslag die je moet verantwoorden, en niet als de originele kinderbijslag ook aan je eigen kan besteden. Maar een kind die verstandelijk veer jonger is dan haar werkelijke leeftijd snapt niet waarom mama wel veel doet en papa wat minder. Zelf zit ik in de bijstand, mijn rekening zit vaak tussen zwart en rood in, maar doe wat ik kan. Bij mij is er vrijheid in huis. Ik pak geen smartphone van mijn kinderen om er zelf mee te gaan appen, of kijken wie er allemaal berichten stuurt

Bij mij in huis moet niks, het mag. Mijn 3 dwergkonijntjes moet niemand schoonmaken, wat elders wel moet. Mee helpen met koken mag, moet niet. Een kind die ik maar om de week ziet verlang ik geen dieren schoonmaakster, enkel dat bij vertrek de slaapkamer weer opgeruimd is.

Maar goed dit stukje gaat over gevoelens. Wanneer dochter bij ex is, heb ik slechte gevoelens, net wanneer de oudste ex zoon in de buurt is. (daar is ook iets mee mis) Heb vele mensen gewaarschuwd, maar of het door dringt ,heb geen idee. Wat ik fijn vindt is dat dochter naast bij mij bij het pleeggezin is, zijn goede mensen ook dan heb ik goede gevoelens.Gevoelens goed of slecht ieder heeft ze. Wat mij aangedaan is, heb ik ook gevoelens alleen daar heb ik mij ook weleens over geuit, wie mij als pedofiel beschuldigd en mishandeld heeft, heeft een hele grote fout gemaakt, net als  ex familie die daar aan meegewerkt heeft.

 

Morgen naar twee voedsel uitdeelpunten , morgen middag weer eenzame mensen opzoeken. Zelf voel ik mij niet eenzaam. Sins ik bevrijd ben heb ik genoeg vrienden om mij heen, sávonds geen gegil, gekrijs tegen mij heerlijk!  geen vriend of moeder die de deur wordt uitgezet zonder ik het wist. Met zowel dochter als zoon heb ik een goede band.Door vele gesprekken ben ik er achter gekomen wie er asbakken zijn, zo en zo een ex zoon die liegt bij rechtbank en zijn jongere broer met de dood bedreigt . Gevoelens, kunnen mensen maken en breken. Echter sommige mensen hebben geen gevoelens maar daar voor in de plaats twee gezichten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0