Mensen

Mensen, de meeste mensen leven ieder voor zich, een kleinere groep geeft ook om anderen, helpen bijvoorbeeld iemands gevallen boodschappen op te rapen, of maken tijd voor een praatje, wijzen iemand de weg. Maar veruit de meeste ouders houden van hun kind (eren). Nee ik ga nu geen verhaal neer zetten over mezelf, Er zijn mensen die op een foute manier niet van kinderen kunnen afblijven, juist aan dit soort mensen heb ik een gigantische hekel. Kinderen zijn de toekomst, naar mijn mening zouden de kosten die jongeren vanaf hun achttiende meten gaan betalen moeten vervallen, zij komen met een schuld te zitten ,wanneer zij enkel ouders hebben die van een minimaal inkomen moeten leven. Waar moet dat van betaald worden, hoor ik al denken, simpel, de vele bonussen in het land, gouden handdrukken, daar kunnen ze zulke dingen van bekostigen, net als het omlaag brengen van de verplichte eigen bijdrage, waarvan vele mensen de 25 gulden per maand nog wel herinneren. Van de Euro kunnen wij niet meer af, maar sinds die munt is r wel veel duurder geworden mijn inziens.

Mensen,, mensen moeten mij het vertrouwen verdienen, heb zelf teveel mijn neus gestoten. Of dat nu familie of vreemde mensen betreft, veel mensen denken uitsluitend aan zichzelf, trekken te snel conclusies, en komen regelmatig voor de meerderheid op zonder, naar een bepaald persoon zijn of haar verhaal te luisteren, en dat luisteren doen wij mensen te weinig, ratelen er van alles uit, zonder simpel weg te luisteren, of dit nu een partner, vriend, vriendin, familie,kennis of vreemde is.

Ik ben van mening dat praten, respect en eerlijkheid heel belangrijk is. Ik heb al eens eerder een stukje geplaatst, wat mij enorm aan spreekt. Ik zet mensen graag tot nadenken, ook de life coach waar ik regelmatig komt zet mij tot nadenken, en mensen dat is vaak beter dan te direct handelen zoals het in je hersens wordt aangeboden

Wij wachten bij de bus halte, "t is al laat,willen naar huis. Eindelijk komt de bus, maar stopt niet,rijdt gewoon door.Omdat hij vol is.
Wij denken na,hoe vaak gaan wij zonder te stoppen aan andere mensen voorbij? Aan anderen die verlangend op ons wachten,wachten op een gesprek, wachten op iemand die naar hen luistert, wachten op een gebaar, een lach of een vriendelijk blik, maar wij gaan door.
We zijn net als die bus, tot de nok toe vol,vol van ons zelf, van onze ergernissen,vreugde,haat,liefde,angst moed,nederlagen,overwinningen,gebrek,bezit, Wij zijn van ons zelf vervuld en gaan anderen voorbij.
(gedicht uit India)
k wens ieder een fijne voortzetting van deze middag, een smakelijk eten, en een fijne avond

Reactie schrijven

Commentaren: 0