TE GEK

Hier een stukje hoe gek ze het maken voor mensen in de bijstand, een moestuintje voor voornamelijk kinderen is een gevaar voor de uitkering, hoe ziek zijn ze nu wel, let op op wat u gaat stemmen! er worden meer voorstanders genoemd

Bijstandsgerechtigden lopen kans gekort te worden op hun uitkering wanneer zij een moestuintje van Albert Heijn aannemen. Dat bleek woensdagmiddag in de Tweede Kamer na een voorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma.  Klijnsma liet weten weliswaar voorstander te zijn van de moestuin, maar gaf ook aan dat het aanleggen hiervan wel degelijk van invloed moet zijn op de hoogte van de uitkering.

Bezwaar van de oppositie
Een deel van de oppositie is tegen de voorgenomen maatregel. Het CDA en 50PLUS gaan in principe akkoord, maar willen een uitzondering voor AOW’ers. Volgens woordvoerders van beide partijen worden ouderen extra hard geraakt door een korting. Veel van hen hebben al moeten inleveren op de thuiszorg en komen daardoor veel minder in de buitenlucht. Juist deze groep kan de extra vitaminen goed gebruiken. De PVV wil dat de maatregel alleen geldt voor niet-westerse allochtonen en dan met name die uit moslimlanden. Volgens Kamerlid Machiel de Graaf kan het niet zo zijn dat deze groep op Nederlandse voorzieningen én moestuintjes teert, terwijl het voor de hardwerkende Nederlander ook niet mogelijk is zomaar een tuintje aan te leggen in Turkije.